EDENTATIA TOTALA PDF

The PDF file you selected should load here if your Web browser has a PDF reader plug-in installed (for example, a recent version of Adobe Acrobat Reader). Camp edentatie totala maxilara si edentatie termino-terminala mandibulara. Pacienta cu edentatie partiala la arcada superioara si edentatie totala la arcada inferioara. Caz rezolvat cu proteze clasice respectiv lucrare partiala fixa la.

Author: Narg JoJolmaran
Country: Dominican Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 7 August 2014
Pages: 193
PDF File Size: 16.53 Mb
ePub File Size: 7.37 Mb
ISBN: 221-7-74897-458-9
Downloads: 67734
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yoran

La indicatia medicului, baza lingurii se perforeaza, creand orificii de 1, mm la o distanta de mm unul de altul reprezinta canale de evacuare a surplusului de material amprentar.

Locul de insertie a muschilor si plica trecatoare a mucoasei sunt situate la o distanta considerabila de virful apofizei alveolare. Fibromucoasa cu grosime si grad de rezilienta medii, amortizeaza socurile si reduce deplasarea protezei. Support Center Support Center.

Insusirea vaselor sangvine de a se deserta si umple cu sange duce la micsorarea sau sporirea volumului fibromucoasei, numit sistem de tampon. Pe torusul palatinal, tuberozitatile maxilare si apofiza alveolara se poate intalni des o fibromucoasa puternic aderenta, din cauza tesutului submucos redus, cu o vascularizare slaba edentatiq o sensibilitate dureroasa la palpare. Deoarece lipsesc formatiuni anatomice retentive, iar insertia fasciculelor musculare este aproape pe virful crestei alveolare, ceea ce duce la miscarea protezei.

Clinic proba machetei protezelor totale. In locurile unde fibromucoasa imobila are un strat submucos mai abudent, ea are proprietatea de a fi comprimata in directie verticala, avind deci insusirea de rezilienta, calitate favorabila pentru tratament protetic.

  DANIEL GOLEMAN INTELLIGENZA EMOTIVA PDF

Atfel fibromucoasa se clasifica: Rascroirea bazei la crearea locului pentru limbab. Campul protetic la maxila este reprezentat de: Lingurile mandibulare se deosebesc de cele maxilare prin: Atrofia apofizei alveolare mandibulare este mai accentuata decit a apofizei maxilare. In caz de o atrofie pronuntata, cand nivelul apofizei alveolare se gaseste la nivelul orificiului mentonier, la compresia bazei protezei pot aparea dureri.

Clinic amprentarea functionala finala. Tehnica de confectionare a modelului: Este cel mai favorabil pt tratament protetic, deoarece formatiunile anatomice sunt destul de exprimate si nu impiedica fixarea protezei. Lingurile de amprentare cu ajutorul acestora se obtin amprente, reprezinta un suport rigid, rezistent, nedeformabil pe care se depune materialul de amprentare si se plaseaza pe totaala protetic.

Elaborarea Metodica Nr 15 Documents. Se favorizeaza prin vibratii patrunderea pastei pana totaoa umplerea tuturor incluziunilor amprentei lasandu-se liber 0,5 mm de la marginea libera a amprentei.

Elaborarea Metodica Nr 9

Fibromucoasa cmpului protetic edentat total, caracteristica formaiunilor anatomice i dup Suplle, Gavrilov. Aceste modificari sunt exprimate in forma de atrofie a fibromucoasei, caracterul si gradul careia depind de maladiile generale, locale, de varsta, de perioada de vreme parcursa din momentul instalarii edentatiei pana cand pacientul se adreseaza la medic.

Se totwla ca modelul sa fie confectionat din ghips dur ce poseda rezistenta si duritate corespunzatoare pentru urmatoarele etape. Elaborarea Metodica Nr 1 Documents. Elaborarea Metodica Nr 1 Orto Documents.

Zonele tampon mediu exprimata: Amprentarea preliminar a cmpului protetic edentat total scopul, materiale i utilaj necesar. Procesul de resorbtie se accentueaza si ajunge la linia oblica interna si externa, apofiza se transforma intr-o depresiune.

  GOSZCZYSKI ZAMEK KANIOWSKI PDF

Dupa Supple, fibromucoasa se clasifica: Aspectul apofizelor alveolare n edentaia total, caracteristica dup Schroder i Koller. Apoi manerul se lipeste de baza lingurii ecentatia, corespunzator varfului apofizei alveolare pe linia mediosagitala. Edentatia totala e entitatea clinic ce se caracterizeaz prin absena tuturor unitilor dento-parodontale de pe unul sau ambele maxilare, nsoit de perturbarea consecutiv a funciilor eseniale ale sistemului orofacial: Concomitent amprenta preliminara permite determinarea profunzimii plicelor trecatoare ale mucoasei, starea generala a campului protetic, pozitia si directia insertiilor muscular si ligamentare care ulterior urmeaza sa fie eliberate.

Elaborarea Metodica Nr 9

La trecerea mucoasei imobile in mobila este situata fibromucoasa neutra sau pasiv mobila. In the second book, the author has selected and combined elements pertaining to the patient, with the most appropriate techniques and materials used today and which depend on the ability of physicians, precisely to the same purpose.

Linia oblica interna apare ca o proeminenta ascutita si dureroasa la presiuni. Atrofia progresiva centripeta a apofizei alveolare duce la o variabilitate de forme: The qualities of these elements alone or edemtatia corrected, have a critical importance for the success of treatment.

Tehnica realizarii lingurii individuale depinde de: